Makovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem

bezový sirup Kitl

Jak si připravit netradiční lívanečky k snídani?

Suroviny:

(na cca 10 palačinek střední velikosti)
2 vejce
120 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžíce vanilkového cukru (cca 12 g)
30 g cukru
kůra z jedné limetky (cca 1 lžíce)
125 ml podmáslí
2 lžíce máku (cca 20 g)
trochu másla
Kitl Syrob Bezový

Na ozdobu:
moučkový cukr na posypání
čerstvé borůvky

Postup:
Vejce rozdělte do 2 středně velkých mís na bílky a žloutky. V první misce pomocí ručního mixéru ušlehejte z bílků sníh a dejte stranou. Do druhé misky se žloutky přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, cukr, limetovou kůru, podmáslí a mák. Promíchejte do hladka. Následně přidejte sníh z bílků a opatrně promíchejte.Na lívanečníku (případně na pánvi) vždy pro každý lívaneček rozehřejte trochu másla. Poté nalijte těsto a osmažte z obou stran. Podáváme s čerstvými borůvkami a bezovým sirupem. Lívanečky pocukrujte dle chuti.

Autor receptu a foto: Kitl.cz