Obiloviny a pečivo

OBILOVINY A PEČIVO


kynutí těsta

Příprava domácího kvásku

Přirozené kvásky dnes v pekárenské technologii najdete zřídka. Velkým hitem je domácí pečení ...
Číst dál
recept na chléb

Pečení chleba doma není žádná věda

V dnešní době si můžeme vybírat z velkého množství chlebů i jiného pečiva v obchodech ...
Číst dál
pečivo

Jak si vybrat kvalitní a chutné pečivo?

Pečivo je druh potraviny připravující se z různých druhů těst pečením. Pekařské ...
Číst dál

Jak se vyrábí žitný chléb

Mlýnské zpracování žita je výrazně jednodušší, než je tomu u pšenice, v případě pekařského ...
Číst dál

Co je žito?

Žito seté Secale cereale je relativně mladou kulturní plodinou, zřejmě mladší než ...
Číst dál

Co je to lepek? Zalepuje skutečně naše střeva?

Začněme názvoslovím. Lepek (gluten) je z pohledu cereální chemie gel – trojrozměrná viskoelastická ...
Číst dál

Zdravotní rizika spojená s obilovinami

Některé obiloviny mohou pro část populace představovat zdravotní riziko. Zcela nejvýznamnějším, které ...
Číst dál

Obiloviny jako základní složka lidské výživy

Obiloviny představují a pro většinu lidské populace také do budoucna budou představovat základní ...
Číst dál
kynutí těsta

Příprava domácího kvásku

Přirozené kvásky dnes v pekárenské technologii najdete zřídka. Velkým hitem je domácí pečení ...
Číst dál
recept na chléb

Pečení chleba doma není žádná věda

V dnešní době si můžeme vybírat z velkého množství chlebů i jiného pečiva v obchodech ...
Číst dál
pečivo

Jak si vybrat kvalitní a chutné pečivo?

Pečivo je druh potraviny připravující se z různých druhů těst pečením. Pekařské ...
Číst dál

Jak se vyrábí žitný chléb

Mlýnské zpracování žita je výrazně jednodušší, než je tomu u pšenice, v případě pekařského ...
Číst dál

Co je žito?

Žito seté Secale cereale je relativně mladou kulturní plodinou, zřejmě mladší než ...
Číst dál

Co je to lepek? Zalepuje skutečně naše střeva?

Začněme názvoslovím. Lepek (gluten) je z pohledu cereální chemie gel – trojrozměrná viskoelastická ...
Číst dál

Zdravotní rizika spojená s obilovinami

Některé obiloviny mohou pro část populace představovat zdravotní riziko. Zcela nejvýznamnějším, které ...
Číst dál

Obiloviny jako základní složka lidské výživy

Obiloviny představují a pro většinu lidské populace také do budoucna budou představovat základní ...
Číst dál