Výzkumný ústav potravinářský Praha pořádá konferenci SOUČASNÉ TRENDY VE SPECIÁLNÍ VÝŽIVĚ. Akce je zaměřena na potravinové alergie a je určena jak pro širokou veřejnost, tak i pro odborníky. Uskuteční se ve čtvrtek 19. dubna 2018 v prostorách Národního zemědělského muzea v Praze na Letné.
Program:
08:30 – registrace
09:00–09:15 – úvodní slovo (Ing. Pavel Skřivan, CSc.)
09:15–10:00 – Celiakie a bezlepková dieta (doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.)
10:00–10:45 – Bezlepkové potraviny – čeho jsme dosáhli po 20 letech (Ing. Dana Gabrovská, Ph.D., Ing. Pavel Skřivan, CSc.)
10:45–11:15 – přestávka
11:15–12:00 – Mléko – intolerance laktózy a alergie (MUDr. Eliška Kopelentová)
12:00–12:45 – Mohou rostlinné nápoje nahradit mléko? (prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.)
12:45–13:45 – přestávka na oběd
13:45–14:30 – Potravinové alergie a intolerance (MUDr. Ivana Šetinová)
14:30–15:15 – Alergeny ve školkách a školní jídelně (Mgr. Alexandra Košťálová)
15:15–16:00 – Metody odstraňování alergenů z potravin (Ing. Milan Houška, CSc.)
16:00 – ukončení konference
Podrobnosti, jak se přihlásit najdete zde: https://www.vupp.cz/cs/soucasne-trendy-ve-specialni-vyzive/
Zdroj a foto: Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.