KETO CHLEBA

Čas přípravy + pečení: 45 min.

Suroviny:

100 g strouhaného eidamu
2 lžíce oleje (olivový, ořechový či dýňový, sezamový)
150 g slunečnicových semínek
100 g pražených slunečnicových semínek (např. z Lidlu)
2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
1/2 lžičky soli
50 g strouhaného parmazánu
3 lžíce bílého jogurtu
200 g kokosu
3 vejce
česnekové koření (nemusí být), curry, oregano..
můžete přidat mák, sezam, chia

Postup:

  • Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  • Chlebíčkovou formu vyložíme pečícím papírem.
  • Vejce, jogurt a olej vyšleháme. Nastrouháme najemno sýry.
  • Smícháme kokos, semínka, kypřící prášek. Přidáme sýry, koření, vyšlehanou směs a okořeníme.
  • Přendáme do formy, uhladíme a pečeme cca 40 minut.

autor receptu a fotky: Tichovy dobroty, Kačka Tichá