MALINOVÍ ELEGÁNI

Dezert bez lepku a laktózy.

Suroviny:

150 g loupaných mandlí
3 lžíce čekankového sirupu
50 g kokosu
50 g kokosového oleje (másla/ghí)
150 g tvarohu (bez laktózy)
sladidlo
200 g mraženého lesního ovoce
4 lžíce čekankového sirupu
3 lžíce agaru či želatiny

Vybavení:

sekáček Philco

Postup:

  • Necháme povolit kokosový olej. Mandle nasekáme na střední hrubost a promícháme s tukem, kokosem a sirupem. Směs natlačíme do formiček (nejlépe silikonových na muffiny). Dáme do chladu.
  • Na plotýnku dáme hrnek s troškou vody, ovocem, sirupem. Když se vše vaří, vmícháme želatinu do rozpuštění. Odstavíme z plotýnky.
  • Tvaroh vyšleháme se sladidlem a lžičkou dáme na korpus. Nalejeme ovoce a necháme nejlépe do druhého dne zatuhnout.

autor receptu a fotky: Tichovy dobroty, Kačka Tichá