Oblíbili jste si domácí klíčení luštěnin? Vyzkoušejte je i jako surovinu do moučníku.
Suroviny:
100 g hořké čokolády
3 celá vejce
2 banány
vanilkový cukr
200 g krupicového cukru
prášek do pečiva
250 g hladké mouky
100 g másla
koření do perníku
200 g uvařené rozmixované cizrny
Postup:
Rozšleháme vejce, poté přišleháváme rozmačkané banány, oba cukry a cizrnovou směs. Pomalu přiléváme rozehřátou čokoládu, kterou necháme trochu zchladit, stejně tak máslo. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva a kořením do perníku. Pečeme v předehřáté troubě na 180˚C asi 30 minut.
Autor receptu: Natálie Pečenková
Zdroj foto: Mgr. Hana Vondráčková