Pro milovníky těstovin a ryb tu máme jeden rychlý recept na zdravý oběd.
Autor: STOB
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 8 |
Treska | 120 |
Rajčata Cherry | 150 |
Fazolky | 90 |
Těstoviny celozrnné semolinové (v suchém stavu) | 60 |
Porce: 1
Energetická hodnota celkem: 1851 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 2 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 8
Dochucovadla: sůl, bílý pepř, citronová šťáva
Postup přípravy
Celozrnné špagety uvaříme dle návodu na obale. Omytou a osušenou tresku nakrájíme na větší kostky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a opepříme bílým pepřem. Takto připravenou tresku opečeme na pánvi na troše oleje (z každé strany cca 1 min.). Hotovou tresku vyjmeme a na výpeku krátce opečeme překrojený česnek, poté přidáme na půlky překrojená cherry rajčata a restujeme, po chvíli přidáme čerstvé nebo rozmražené fazolové lusky a uvařené celozrnné špagety. Na závěr přidáme opečené kousky tresky, promícháme a vše ještě krátce prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Autor receptu a fotky: