Cizrnový koláč s parmezánem

Oblíbili jste si také cizrnu? Vyzkoušejte recept na slaný koláč z cizrnové mouky.

Autor: STOB

Ingredience

PotravinaMnožství (g/ml)
Parmezán 32%20
Voda300
Olej olivový10
Extrudo cizrnová mouka100

Porce: 4

Energetická hodnota na 1 porci: 510 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 12.5 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 0.5 Vláknina (g): 2.8

Dochucovadla: sůl, bylinky

Postup přípravy

Množství odpovídá malé dortové formě o průměru 21 cm. Do mísy vlijeme studenou vodu a za stálého míchání postupně přisypeme mouku, důkladně rozmícháme, aby těsto neobsahovalo hrudky. Překryjeme potravinářskou fólií a necháme cca 6 hodin odležet. Do těsta přidáme sůl a olej, můžeme ochutit i bylinkami (tymiánem, rozmarýnem, oreganem apod.). Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem (těsto je hodně tekuté, mělo by být zhruba ve vrstvě 1 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 240 °C cca 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Parmezán můžeme přidat rovnou do těsta nebo jím posypeme až hotový upečený koláč. Koláč lze ještě různě upravovat přidáním dalších ingrediencí – např. sušenými rajčaty, ančovičkami, tuňákem, libovolným druhem sýru apod.
Autor receptu a fotky: