Mexické rizoto se Šmakounem a pikantní zeleninou

Recept na výborné mexické rizoto se Šmakounem. Recept je převzat z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop

Ingredience

Porce: 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1716 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 54.5 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 5.8

Dochucovadla: sůl, pepř, česnek, citronová šťáva, čerstvé bylinky (petrželová nať, oregano, bazalka), chilli paprička

Postup přípravy

Rýži uvaříme dle návodu. Cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na troše oleje, přidáme nastrouhaného Šmakouna a krátce orestujeme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na troše oleje, přidáme papriku a rajčata nakrájená na nudličky a společně s cibulí krátce podusíme, na závěr přidáme vejce. Dochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, chilli papričkou a citronovou šťávou.
Autor receptu a fotky: