Recept na výborné mexické rizoto se Šmakounem. Recept je převzat z knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. K zakoupení na e-shopu STOBu http://www.stob.cz/cs/eshop
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šmakoun Mexico | 200 |
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu) | 200 |
Paprika zelená | 360 |
Rajčata | 360 |
Cibule | 220 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Olej řepkový | 20 |
Porce: 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1716 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 54.5 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 7.8 Vláknina (g): 5.8
Dochucovadla: sůl, pepř, česnek, citronová šťáva, čerstvé bylinky (petrželová nať, oregano, bazalka), chilli paprička
Postup přípravy
Rýži uvaříme dle návodu. Cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na troše oleje, přidáme nastrouhaného Šmakouna a krátce orestujeme. Smícháme s uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme na troše oleje, přidáme papriku a rajčata nakrájená na nudličky a společně s cibulí krátce podusíme, na závěr přidáme vejce. Dochutíme solí, pepřem, nasekanými bylinkami, chilli papričkou a citronovou šťávou.
Autor receptu a fotky: