Rychlá tomatová polévka s fazolemi

Máme pro vás tip, jak připravit výbornou rajčatovou polévku s fazolemi.

Autor: STOB

Ingredience

Porce: 4

Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5.5

Dochucovadla: sůl, pepř, bylinky (oregano, bazalka)

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Pro lepší chuť můžeme ještě podlít trochou vína a nechat odpařit. Přidáme konzervovaná rajčata, vývar (případně vodu), ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 20 minut. Přidáme fazole a prohřejeme. Na závěr dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a oblíbenými bylinkami. Můžeme ještě zjemnit lžičkou zakysané smetany.
Autor receptu a fotky: