Máme pro vás tip, jak připravit výbornou rajčatovou polévku s fazolemi.
Autor: STOB
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 40 |
Česnek | 6 |
Fazole Cannellini Vapeur Bonduelle | 250 |
Olej řepkový | 6 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Porce: 4
Energetická hodnota na 1 porci: 412 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 12.3 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5.5
Dochucovadla: sůl, pepř, bylinky (oregano, bazalka)
Postup přípravy
Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a orestujeme na troše oleje. Pro lepší chuť můžeme ještě podlít trochou vína a nechat odpařit. Přidáme konzervovaná rajčata, vývar (případně vodu), ochutíme solí a pepřem a vaříme cca 20 minut. Přidáme fazole a prohřejeme. Na závěr dle potřeby dochutíme solí, citronovou šťávou a oblíbenými bylinkami. Můžeme ještě zjemnit lžičkou zakysané smetany.
Autor receptu a fotky: