OBILOVINY A PEČIVO
Příprava domácího kvásku
Přirozené kvásky dnes v pekárenské technologii najdete zřídka. Velkým hitem je domácí pečení ...
Číst dál
Číst dál
Pečení chleba doma není žádná věda
V dnešní době si můžeme vybírat z velkého množství chlebů i jiného pečiva v obchodech ...
Číst dál
Číst dál
Jak si vybrat kvalitní a chutné pečivo?
Pečivo je druh potraviny připravující se z různých druhů těst pečením. Pekařské ...
Číst dál
Číst dál
Jak se vyrábí žitný chléb
Mlýnské zpracování žita je výrazně jednodušší, než je tomu u pšenice, v případě pekařského ...
Číst dál
Číst dál
Co je žito?
Žito seté Secale cereale je relativně mladou kulturní plodinou, zřejmě mladší než ...
Číst dál
Číst dál
Co je to lepek? Zalepuje skutečně naše střeva?
Začněme názvoslovím. Lepek (gluten) je z pohledu cereální chemie gel – trojrozměrná viskoelastická ...
Číst dál
Číst dál
Zdravotní rizika spojená s obilovinami
Některé obiloviny mohou pro část populace představovat zdravotní riziko. Zcela nejvýznamnějším, které ...
Číst dál
Číst dál
Obiloviny jako základní složka lidské výživy
Obiloviny představují a pro většinu lidské populace také do budoucna budou představovat základní ...
Číst dál
Číst dál
Reklamní prostor
Nadcházející akce
V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.
Příprava domácího kvásku
Přirozené kvásky dnes v pekárenské technologii najdete zřídka. Velkým hitem je domácí pečení ...
Číst dál
Číst dál
Pečení chleba doma není žádná věda
V dnešní době si můžeme vybírat z velkého množství chlebů i jiného pečiva v obchodech ...
Číst dál
Číst dál
Jak si vybrat kvalitní a chutné pečivo?
Pečivo je druh potraviny připravující se z různých druhů těst pečením. Pekařské ...
Číst dál
Číst dál
Jak se vyrábí žitný chléb
Mlýnské zpracování žita je výrazně jednodušší, než je tomu u pšenice, v případě pekařského ...
Číst dál
Číst dál
Co je žito?
Žito seté Secale cereale je relativně mladou kulturní plodinou, zřejmě mladší než ...
Číst dál
Číst dál
Co je to lepek? Zalepuje skutečně naše střeva?
Začněme názvoslovím. Lepek (gluten) je z pohledu cereální chemie gel – trojrozměrná viskoelastická ...
Číst dál
Číst dál
Zdravotní rizika spojená s obilovinami
Některé obiloviny mohou pro část populace představovat zdravotní riziko. Zcela nejvýznamnějším, které ...
Číst dál
Číst dál
Obiloviny jako základní složka lidské výživy
Obiloviny představují a pro většinu lidské populace také do budoucna budou představovat základní ...
Číst dál
Číst dál
Reklamní prostor
Nadcházející akce
V tuto chvíli nejsou k dispozici žádné nadcházející akce.