Rádi mlsáte zdravě? Tak pro vás tu máme recept od STOBu na dezert.
Ingredience na 12 porcí:
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné | 120 |
Olej řepkový | 15 |
Med | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 70 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Puding průměr (prášek) | 20 |
Rum | 10 |
Hrozny | 150 |
Mandle | 50 |
Skyr Milko bílý | 280 |
Postup přípravy
Vločky a ořechy (cca 40 g, zbytek si necháme na posypání) nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm) a předpečeme cca 10 minut na 180°C. Mezitím si připravíme náplň: Z bílků vyšleháme sníh, v jiné míse vyšleháme všechny zbylé ingredience (žloutky, Skyr, pudink, cukr a rum) a na závěr přidáme opatrně sníh. Náplň vlijeme na předpečené těsto a poklademe hroznovým vínem. Pečeme při 160 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá. 15 minut před koncem pečení posypeme mandlovými lupínky.
Nutriční hodnoty na 100 g: 940 kJ, B 10 g, T 8 g, S 28 g, SAFA 1,2 g, Cukry 15,6 g, Vláknina 3,1 g.
Autor receptu a fotky: