Vločkový koláč se Skyrem a hroznovým vínem

Rádi mlsáte zdravě? Tak pro vás tu máme recept od STOBu na dezert.

Ingredience na 12 porcí:

PotravinaMnožství (g/ml)
Vločky ovesné120
Olej řepkový15
Med30
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)70
Vejce celé (syrové)110
Cukr bílý (řepný, třtinový)50
Puding průměr (prášek)20
Rum10
Hrozny150
Mandle50
Skyr Milko bílý280

Postup přípravy

Vločky a ořechy (cca 40 g, zbytek si necháme na posypání) nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm) a předpečeme cca 10 minut na 180°C. Mezitím si připravíme náplň: Z bílků vyšleháme sníh, v jiné míse vyšleháme všechny zbylé ingredience (žloutky, Skyr, pudink, cukr a rum) a na závěr přidáme opatrně sníh. Náplň vlijeme na předpečené těsto a poklademe hroznovým vínem. Pečeme při 160 °C cca 40 minut, dokud není náplň ztuhlá. 15 minut před koncem pečení posypeme mandlovými lupínky.
Nutriční hodnoty na 100 g: 940 kJ, B 10 g, T 8 g, S 28 g, SAFA 1,2 g, Cukry 15,6 g, Vláknina 3,1 g.
Autor receptu a fotky: